Iets voor jou?

Netwerk Dien je Stad doet mee aan een landelijk project dat de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) heet. Bij ons heet dit YourCube. Wij willen jou de kans bieden om van betekenis te zijn in de samenleving, leer- en ontwikkelervaringen op te doen en een toffe tijd te beleven.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een YourCube-traject. Samen maken we afspraken over het soort vrijwilligerswerk en je ontwikkeldoelen. Wil je van betekenis zijn voor 1 organisatie, of juist ontdekken wat je écht leuk vindt door verschillende activiteiten te ondernemen? Het kan allebei; eenmalig of voor langere tijd. Je ontvangt training en begeleiding tijdens je traject.

Meld je aan! Mail naar: yourcube@dienjestad.nl

Wat levert het op?

De richtlijn is dat je 80 uur vrijwilligerswerk doet in 6 maanden. Dan krijg je een officieel certificaat: De Europass. Hierdoor kan de werkgever zien dat je bereid bent om je in te zetten en de nodige ervaring hebt opgedaan. Dit kan vervolgens een positief effect hebben op je sollicitatie.

Kan ik meedoen?

Iedereen tussen de 14-27 jaar kan meedoen. De enige voorwaarde is dat je van betekenis wilt zijn voor een ander. En ondertussen leer je zelf ook een hoop! Wil je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Of ben je al ergens heel goed in en wil je dit graag inzetten voor een goed doel? Dat kan allemaal!

Een paar voorbeelden…

  • Ondersteunen in de organisatie van YourCube
  • Meehelpen op een zorgboerderij
  • Een evenement organiseren in een verzorgingstehuis
  • Huiswerkbegeleiding geven aan een kind op een basisschool
  • Het soundteam van poppodium Astrant joinen

Heb je zelf een goed idee? Wij gaan het proberen mogelijk te maken!

Onderscheiding voor jonge vrijwilligers
Paul Blokhuis bezoekt YourCube Ede
Aan de slag