382034-PC25W5-348

Stagevacature Social Work

Aanvang stage: 1 september 2021

Uren: 32 uur per week

Netwerk Dien je Stad

Netwerk Dien je stad is een organisatie van jongeren die zich vrijwillig willen inzetten voor kwetsbare mensen in de gemeente Ede. In 2009 zijn we ontstaan als reactie op de nood die we als jongeren om ons heen zagen. Gewoon dichtbij in onze eigen straat. Eenzaamheid, mensen met lichamelijk en psychische klachten, mensen in financiële nood. Kwetsbare mensen wachtte soms maanden lang op de hulp van een vrijwilliger en wij zagen een enorm potentieel aan jongeren die hier een oplossing in kon geven. Inmiddels zetten we 1200 jongeren per jaar in die zich eenmalig, tijdelijk of structureel inzetten voor een stadsgenoot. Zij kiezen ervoor om er voor hun stadsgenoot te zijn.

Netwerk Dien je stad inspireert jongeren, faciliteert vrijwilligerswerk en begeleidt jongeren in het sociale project dat zij willen oppakken. En we bespreken met jongeren wat de inzet voor henzelf en de ander betekent. Zo willen we jongeren de kans geven om hun talenten te ontdekken, in te zetten en dat zij leren om voor een ander die het minder heeft klaar te staan.

We vinden het belangrijk dat jongeren op elk gewenst moment iets voor een ander kunnen betekenen. We realiseren dit onder meer door laagdrempelig en flexibel vrijwilligerswerk aan te bieden. We koppelen jongeren (alleen of samen met anderen) aan kwetsbare mensen die vrijwillige hulp en/of aandacht nodig hebben. De ontmoeting met de kwetsbare stadsgenoot staat hierin centraal.

Functieomschrijving

Je vindt het leuk om jongeren te inspireren en enthousiasmeren om iets voor iemand te betekenen.  Je bent de persoon die nieuwe vrijwilligers vindt. Je houdt intakegesprekken, evaluatie en eindgesprekken met vrijwilligers en met mensen die hulp nodig hebben. Zowel bij mensen thuis, telefonisch als bij ons op kantoor. Daarnaast onderhoud je contact tussen de hulpvrager en de vrijwilliger en zorg je dat de projecten goed gecoördineerd en geëvalueerd worden. Als coördinator ben je een sociale, maar ook creatieve organisator, die op termijn ook zelfstandig tot zijn recht komt. Je hebt een hands on mentaliteit en je zet je in ten dienste van het doel.

Daarnaast is de coördinator stressbestendig, praktisch ingesteld, flexibel, ondernemend en communicatief vaardig. Je bent representatief en beschikt over inlevingsvermogen. De coördinator werkt vanuit kantoor, maar is ook onder diverse doelgroepen te vinden om nieuwe vrijwilligers te binden aan het project en nieuwe hulpvragen op te halen in samenwerking met professionals en inwoners van de gemeente Ede.

Waarom stage bij Netwerk Dien je Stad?

Netwerk Dien je Stad is een jongerenorganisatie die met de inzet van vrijwilligers antwoord geeft op diverse problemen in de Edese samenleving. Het is een laagdrempelig en flexibel netwerk dat inspeelt op de veranderingen in de samenleving en het samenleven in Ede stimuleert. Er wordt samengewerkt met diverse organisaties in de zorg- en welzijnssector en het vrijwilligerswerk. Voor zowel de mensen die hulp nodig hebben als de jongeren is Dien je Stad van waarde!

Wat vragen wij?

  •       HBO 3jaar Social Work
  •       Binnen een jong team zelfstandig kunnen werken
  •       Het leuk vindt om te coachen en te begeleiden
  •       Een flexibele leer- en werkhouding
  •       Creatief en innovatief kunnen werken
  •       Houdt van netwerken en organiseren
  •       Goede communicatieve vaardigheden en verslaglegging

Reageren

We bieden je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen binnen een jong team in een mooie organisatie. Ben jij die sociale, ondernemende, hands-on student die we zoeken? Stuur je CV en motivatie voor 21 maart 2021 naar netwerk@dienjestad.nl. Voor informatie en/ of vragen kan je contact opnemen met Lisanne Brouwer, 06-43861262 of met Marieke van der Heide, 06-58070556

Comments are closed.