vacatuurzoeken

Vacature Huiswerkproject

Het Edese huiswerkproject ‘Maatjes: Meer dan Huiswerk’ is een project voor kinderen van 8-12 jaar die moeite hebben met hun schoolwerk en daarin passende steun van hun omgeving en/of sociale netwerk missen.

Het huiswerkproject is verbonden aan stichting Netwerk Dien je Stad, waar het project Netwerk Dien je Stad ook bij hoort. Hier vind je meer info over het huiswerkproject.

Huiswerkproject ‘Maatjes: Meer dan Huiswerk’

Kinderen worden verbonden aan een jongere of jongvolwassene. Een jaar lang trekken ze als maatje van elkaar samen op. Door het regelmatige contact en begeleiding biedt deze jongere vrijwilliger ondersteuning bij het oefenen en maken van schoolwerk, de ontwikkeling van taal, het vergroten van zelfvertrouwen en het bouwen aan toekomst perspectief. De jongere maakt een groot verschil in het leven van het kind, maar ook het hele gezin profiteert van de aanwezigheid van deze vrijwilliger. Bijvoorbeeld omdat het maatje doorgaans netwerk versterking tot gevolg heeft, dat de taal wordt geoefend en er brug wordt geslagen tussen verschillende culturen. Daarnaast biedt het een waardevolle leerervaring en betekenisvolle invulling voor de jongere vrijwilliger. Vandaar ook de naam van het huiswerkproject: ‘Maatjes; Meer dan huiswerk’.

Functie coördinator

Binnen het team geef jij samen met de projectleider vorm aan het huiswerkproject ‘Maatjes: Meer dan Huiswerk’. Je bent begaan met de doelgroepen, weet de juiste verbinding teleggen tussen kinderen en jongeren en begeleidt de maatjestrajecten. Je weet hen te bemoedigen en inspireren. Daarnaast ben je bezig met het bouwen en onderhouden van samenwerking en netwerk door in contact te zijn met scholen en andere samenwerkingspartners. Jouw open en persoonlijke houding maakt dat zowel jongeren, kinderen als hun ouders zich gezien voelen. Door jouw inzetzijn deze doelgroepen van betekenis voor elkaar.

Functie projectleider

Als projectleider geef je met veel enthousiasme vorm aan het huiswerkproject: ‘Maatjes meer dan Huiswerk’ en draagt de verantwoordelijkheid over de uitvoer van het project, het maken van impact en het behalen van de resultaten. Samen met de coördinator zet jij je in om maatjestrajecten te koppelen en te begeleiden. Naast dat je
coördinatietaken uitvoert, ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoer van het projectplan. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met (fonds) aanvragen, jaar- en projectplannen en doet verslaglegging als het gaat om verantwoordingen.
Daarnaast zorg jij voor de duurzame ontwikkeling van het project zodat maatjes en kinderen nu en in de toekomst van betekenis mogen zijn.

Bekijk de volledige vacature hier.

Comments are closed.