vacature jongerenwerker

Vacature jongerenwerker (junior)

Klopt jouw hart voor jongeren en wil je de wereld een stukje mooier maken? Met veel mogelijkheden om te leren en je verder te ontwikkelen? Wil je betekenisvol werk doen?
Welkom in ons team!

Je gaat samenwerken in een team van toegewijde en enthousiaste collega’s. Bij Netwerk Dien je Stad zetten we ons dagelijks in voor jongeren en Edenaren die hulp nodig hebben. Er zijn veel mensen die eenzaamheid kennen of geen netwerk hebben, om hulp in te schakelen. Onze jongeren zijn er voor hen, maar leren zelf ook heel veel van hun vrijwilligerswerk. Ze zijn van betekenis voor de ander, maar ervaren ook betekenis in hun eigen leven door om te zien naar anderen. Jongeren kunnen eenmalig of structureel vrijwilligerswerk doen, of zelf veel leren door een traject te doen als maatschappelijke diensttijd (MDT). Als jongerenwerker begeleid je hen daarbij.

Wat ga je doen?

Jij ontmoet dagelijks jongeren, je organiseert activiteiten en verbindt jongeren aan hun medebewoners.

Ontmoeten, coördineren en organiseren is wat je doet. Ook bouw jij een relatie op met de jongeren die betrokken zijn in ons netwerk en is het jouw taak om hen te zien en er voor hen te zijn. Naast het enthousiasmeren van deze jongeren, ga je vervolgens op zoek naar wat hun wensen zijn om zich in te zetten.

Je koppelt bijvoorbeeld een jongere aan een mevrouw die hulp nodig heeft bij het instellen van haar tv. Ze kan al weken haar lievelingsprogramma niet kijken omdat ze niet weet hoe het werkt en niemand haar kan helpen. De andere keer organiseer je bijvoorbeeld samen met een groep jongeren een sportactiviteit voor mensen uit een vluchtsituatie. Ook begeleid je jongeren die al langere tijd maatje zijn, kan het zijn dat je op school een presentatie mag gaan geven of dat je met samenwerkingspartners een toffe activiteit voor jongeren bedenkt.

Steeds vaker zullen we ook gaan samenwerken met het onderwijs. Daarin zoek je samen hoe leerlingen/studenten in het onderwijs meer verbonden kunnen worden aan de samenleving.

Comments are closed.